۱۳۹۲ آذر ۱۳, چهارشنبه

بهوش باشیم! نشانه های بدی به چشم می رسند

وان آرتسن شهردار لاهه، مارک روته نخست وزیر و فرانس تیمرمانس
وزیر امورخارجه هلند در یک نشست خبری، برگزاری اجلاس امنیت
هسته ای را در بهار آینده در شهر لاهه اعلام کردند.
حضور همزمان آنها در این نشست، را نشانه اهمیتی می دانند
که هلند برای برگزاری این اجلاس قائل است.
Emma Jackson / NOS©
روز بیست و پنجم نوامبر ٢٠١٣ | چهارم آذر ١٣٩٢ | مارک روته، نخست وزیر هلند، فرانس تیمرمانس، وزیر امور خارجه این کشور و وان آرتسن، شهردار شهر لاهه در یک نشست خبری شرکت کردند.

نخست وزیر هلند در این نشست، خبر داد که "اجلاس امنیت هسته ای" در روزهای ٢٤ و ٢٥ مارس ٢٠١٤ برابر با ٤ و ٥ فروردین ١٣٩٣ خورشیدی در شهر لاهه برگزار خواهد شد.
آن گونه که گفته می شود اوباما، شخصا این درخواست را از دولت هلند انجام داده است.

در این نشست که که از آن به عنوان بزرگترین کنفرانس انجام گرفته تا کنون در هلند یاد شده است، سران ٥٧ کشور جهان، بیش از ٥٠٠٠ نفر از مقامات دولتی و ٣٠٠٠ خبرنگار از گوشه و کنار دنیا شرکت خواهند کرد.
از هم اکنون شهر لاهه برنامه گسترده ای را برای انجام درست این نشست تدارک دیده است.

این سومین نشست از "اجلاس امنیت هسته ای" است. نشست نخست این اجلاس درآوریل ٢٠١٠ در واشنگتن انجام گرفت و دو سال پس از آن در ٢٦ مارس ٢٠١٢، سئول پایتخت کره جنوبی، میزبان نشست دوم این اجلاس بود.

ولی چرا نشست آینده این اجلاس را باید برای ایران مهم بشمار آورد؟

برای یافتن پاسخ باید کمی به رویدادهای پیرامون این نشست توجه کرد.
یک روز پیش از این نشست، در ٢٤ نوامبر ٢٠١٣، ایران و کشورهای ١+٥ سرانجام در ژنو به توافق رسیدند. پر پایه این توافق، ایران بخش هایی از برنامه هسته ای خود را (موقتا) متوقف خواهد کرد و در برابر آن، کشورهای غربی پذیرفته اند که از بایکوت های اقتصادی به کار گرفته شده در مورد ایران بکاهند.

لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، وانگ ایی وزیر امور خارجه چین، جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، کاترین اشتون نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی، گیدو وستروله وزیر امور خارجه و ویلیام هیگ وزیر امور خارجه انگلستان
U.S. Department of State©
البته این یک توافق موقتی است و برای شش ماه در نظر گرفته شده است. غرب بر این باور است که این شش ماه زمان کافی است تا ایران نشان دهد که در برنامه هسته ای خود، اهداف نظامی را دنبال نمی کند. در این راستا، بازدید ناظران آژانس جهانی انرژی اتمی در نظر گرفته شده است. در ضمن این توافق به روشنی یادآور شده است که اگر ایران به تعهدات خود عمل نکند، غرب بایکوت ها را سخت تر خواهد کرد.

گفته می شود که کشورهای غربی می کوشند ایران را وادار کنند، پروتکل الحاقی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را "داوطلبانه" بپذیرد.

اکنون نگاهی به لیست اهداف اجلاس امنیت هسته ای در لاهه بیاندازید.
همان گونه که می بینید در بالای این لیست، سخن از امنیت و کاهش کاربرد اورانیوم غنی شده و پلوتونیوم به میان می آید. همان موردی که غرب در گفتگوهایش با جمهوری اسلامی، بارها بر روی آن پافشاری کرده است.

در لیست کشور و سازمانهای شرکت کننده در این نشست هم، همان گونه که می بینید نامی از ایران دیده نمی شود.

مارک روته، نخست وزیر هلند در توجیه این مورد می گوید که تلاش بر این بوده است که کشورهای هماندیش را گرد هم بیاورند تا بتوانند به سرعت به نتیجه برسند و به عنوان نمونه اگر کشورهایی مانند ایران و کره شمالی را نیز دعوت می کردند، در روند گفتگو ها و نتیجه گیری نهایی تاخیر به عمل می آمد.

در اینجا فرانس تیمرمانس، وزیر امور خارجه هلند، بی درنگ سخنان او را دنبال گرفته و می افزاید: ولی نتایج بدست آمده از این نشست می توانند "تاثیر بسیار مثبتی" نیز بر ایران داشته باشند. (گیومه ها از روزنامه هلندی فولکس کرانت است.)

فرانس تیمرمانس، وزیر امور خارجه هلند
در دیدار با یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس جهانی انرژی اتمی
Fartur: nss2014.com
در جای دیگری از تارنمای اجلاس امنیت هسته ای، دیده می شود که تیمرمانس در دیدار با یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس جهانی انرژی اتمی در ١٨ آوریل ٢٠١٣، در مورد تحولات جاری در برنامه های هسته ای ایران و کره شمالی اظهار نگرانی کرده و بر این باور است که هر دو کشور بر خلاف تعهدات بین المللی خود عمل می کنند.

البته این سخنان مربوط به چند ماه پیش از توافق اخیر ایران و کشورهای ١+٥ است. با این وجود گذاشتن این اخبار در کنار یکدیگر، این ایده را تقویت می کند که غرب در مورد ایران همان راهی را در پیش گرفته است که در مورد عراق و لیبی برگزیده بود. غرب دارد همان سناریویی را گام به گام به پیش می برد که در مورد این دو کشور نیز به پیش برده بود.

هنوز چهار ماه به برگزاری این نشست به جا مانده است و در این چهار ماه تغییرات بسیاری می توانند رخ دهند ولی از همین اکنون می توان پیش بینی کرد که این نشست، به ابزاری برای فشار هر چه بیشتر بر ایران تبدیل خواهد شد.

از سوی دیگر، رفتار غرب نسبت به ایران نشانگر این واقعیت است که جمهوری اسلامی بسختی در گل گیر کرده است و راه پس و پیش ندارد. ناخرسندی روزافزون ملت از نابسامانی های کشور نیز بر فشار خارجی افزوده شده و کار را برای آخوندها دشوارتر نموده است.

اکنون که هیجان ناشی از توافق هسته ای و انتظارات ایجاد شده در ملت اندک اندک فرو می نشیند، هر چه بیشتر آشکار می شود که آخوندهای بی لیاقت کشورمان را در چه وضعیت بد و خطرناکی قرار داده اند.

بازی غرب در منطقه

همان گونه که بارها نیز گفته شده است، غرب در پیوند با ایران و منطقه خاور میانه خوب می داند چه می کند و به دنبال چه چیزی است. اصلا از همان سی و پنج سال پیش هم خوب می دانست! به همین دلیل هم بود که آرایش منطقه را بهم زد و برای رسیدن به اهدافش، کسانی را در کشورهای منطقه بر سر کار آورد که بتوانند اهداف و خواسته های آنها را در چند دهه پیش رو برآورده کنند. راه اندازی انقلاب شوم ٥٧ و سرنگونی شاه میهن پرست نیز در همین راستا و به همین دلیل بود.

جواد ظریف و همراهان در دیدار با کاترین اشتون
آیا این ها نیز مانند خودفروختگان در سی و پنج سال پیش،
راه را برای انقلاب ویرانگر دیگری در ایران هموار می کنند؟
تغییراتی که غرب با آن منطقه خاور میانه را زیرورو نمود، کوچکترین بهبودی در زندگی مردم منطقه ایجاد نکرد و تنها به سود خود آنها انجامید. نابسامانی ها و نبود آسایش و آرامش، در ایران و خاورمیانه هم اکنون بارها بدتر از سی و پنج سال پیش است.

غرب در سی و پنج سال پیش تغییراتی را در منطقه ایجاد نمود که از همان روز نخست، سود سرشاری را برایش به ارمغان آورد. برخی حتی شکست بلوک شرق را بدون تغییرات ایران و منطقه، بسیار دشوار می دانند.

اکنون دوباره غرب به چنین نقطه ای رسیده است. دوباره غرب می خواهد منطقه را تغییر دهد. زمینه این کار را نیز از مدتها پیش فراهم کرده است: انقلابهای تونس، لیبی، یمن، سوریه و ... همه در این راستا بوده اند. البته هدف نهایی آنها ایران است. چون می دانند تغییر واقعی در منطقه، تنها با تغییر در ایران، می تواند رخ بدهد.
در آینده خواهیم دید که برنامه اتمی ایران، بویژه اکنون که ایران و غرب به توافق رسیده اند و ایران متعهد به همکاری شده است، به بهانه و ابزاری برای این تغییر تبدیل خواهد شد.

البته این به خودی خود خبر بدی نیست. چرا که ملت ایران نیز خواستار تغییر شرایط خفه کننده کنونی در کشورشان هستند. آنها نیز می خواهند از ستم آخوندهای بی وطنی که کشورشان را به نابودی کشانده اند، رهایی یابند، آنها نیز می خواهند که با کشورهای دنیا در پیوند بوده و در پیشرفت، آرامش و آسایش آنها شریک باشند. آنها هم می خواهند تغییر دهند.

ولی نکته در این است که آن تغییری که غرب به دنبال آن است، الزاما همان تغییری نیست که ملت ایران در پی آن بوده و پیشرفت و آزادی خود را در آن می بینند.

ریشه نابسامانی ها

با وجود همه کارهایی که غرب در منطقه انجام داده است، نمی توان از آنها ایراد گرفت. کشورهای غربی مانند هر کشور دیگری به دنبال منافع ملی خود هستند و در این کار هیچ ایرادی نیست.
تازه اگر غرب نباشد، چین است، چین نباشد، قدرت دیگری است. هیچ تضمینی هم نیست که آنها، بویژه چین بهتر از غرب با ما رفتار کنند!

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، کاترین اشتون نماینده عالی
اتحادیه اروپا را در آغوش گرفته و به او تبریک می گوید.
آن گونه که پیداست، اشتون کارش را خوب انجام داده است!
ریشه مشکلات را باید در کشور خومان جستجو کنیم!

در واقع ریشه نابسامانی ها در این نهفته است که حکومت جمهوری اسلامی، با آمیختن قوانین دینی در امور کشورداری، ایران را در همه زمینه ها، از اقتصاد گرفته تا سیاست به کژراهه برده و به جایی رسانده است که شهروندان این کشور ثروتمند برای گذران زندگی، حتی مجبور به فروش کلیه خود می شوند.

این حکومت که بر پایه دین ساخته شده است به ملت ایران، تنها به عنوان بخشی از امت اسلام می نگرد. آخوندهای حاکم بر ایران، به این کشور مهم و ثروتمند، به عنوان پایگاهی برای گسترش اسلام نگاه می کنند و منافع اسلام عزیز را بر منافع ایران ترجیح می دهند.
این سرچشمه همه نابسامانی های کنونی ایران است!

وگرنه در همین اروپای کنونی، کشورهایی مانند هلند و آلمان هستند که ایران در صورت داشتن یک حکومت ملی، (حتی در چهارچوب اروپای متحد) می توانست با ارتباط اقتصادی- سیاسی با آنها، بسیاری از دشواری های خود را برطرف نماید.

یک حکومت ملی در ایران، می توانست پیوندی بسیار منطقی تر با روسیه داشته باشد و بر پایه آن بسیار بهتر و بیشتر از آنچه که هم اکنون رخ می دهد، از پتانسیل های این کشور بزرگ همسایه در جهت منافع ملی بهره برداری کند.

شل، کمپانی نفتی هلندی-انگلیسی و گازپروم کمپانی نفتی روسی
کمپانی های بزرگ نفتی در تصمیم گیری های کلان دنیا دخالت دارند
ایران اگر حکومتی ملی می داشت می توانست با بهرگیری از دانش و تجربه شرکتهای بزرگی مانند شل و گازپروم (که بدون تردید برای منافع خود کار می کنند و بر آن هم هیچ ایرادی نیست) شرکت ملی نفت را سر و سامان داده و به عنوان نمونه از میدان گازی پارس جنوبی بهره برداری کند.
نه این که ببینند چگونه کشور کوچکی مانند قطر، گاز او را می برد و کاری هم از دستش ساخته نباشد!

آن گونه که پیداست، برنامه هسته ای نیز مانند جنگ هشت ساله، هزینه بسیاری روی دست ملت ایران خواهد گذاشت و سرانجام نیز به جایی نخواهد رسید. از آن بدتر این که شرایط بوجود آمده از نابخردی های آخوندها، سرانجام کار دست ایران خواهد داد.
ادامه روند کنونی (با وجود همه ظاهرسازی های آشتی جویانه دو طرف) سرانجام به اتحاد کشورهای بزرگ بر ضد ایران و زمینه سازی برای آغاز جنگ، خواهد انجامید. اتحادی که شاید پایه های آن در چهار ماه آینده، در نشست "اجلاس امنیت هسته ای" ریخته شود!

ناگفته پیداست که نگرانی میهن دوستان از شرایط بوجود آمده کنونی، نه سرنوشت جمهوری اسلامی و حکومت آخوندها، بلکه سرنوشت ایران و ملت ایران است.
بهوش باشیم، نشانه های بدی به چشم می رسند!

اهورامزدا ایرانزمین را از دروغ، دشمن و خشکسالی نگاه دارد!

________________________
____________________________________________________

BE HUSH BĀSHIM!
NESHĀNEHĀYE BADI BE CHASHM MIRESAND!

van Aartsen, shahrdāre Lāhe, Mark Rutte
nokhostvazir va Frans Timmermans vazire
Omure Khārejeye Holand dar yek neshaste
khabari, bargozāriye Ejlāse Amniyete
Hasteyi rā dar bahāre āyande dar shahre
Lāhe eelām kardand.
Hozure hamzamāne ānhā dar in neshast, rā
neshāneye ahammiyati midānand ke Holand
barāye bargozāriye in ejlās qāel ast.
©Emma Jackson / NOS
Ruze bisto panjome Novāmbre 2013 | chahārome Āzar 1392 | Mark Rutte, nokhostvazire Holand, Frans Timmermans vazire Omure Khārejeye in keshvar va van Aartsen, shahrdāre shahre Lāhe dar yek neshaste khabari sherkat kardand.

Nokhostvazire Holand dar in neshast, khabar dād ke “Ejlāse Amniyate Hasteyi” dar ruzhāye 24 va 25 Mārs 2014 barābar bā 4 va 5 Farvardin 1393 Khorshidi dar shahre Lāhe bargozār khāhad shod.

Ān gune ke gofte mishavad Obama, shakhsan in darkhāst rā az doulate Holand anjām dāde ast.

Dar in neshast ke az ān be onvāne bozorgtarin konferānse anjām gerefte tā konun dar Holand yād shode ast, sarāne 57 keshvare jahān, bish az 5000 nafar az maqāmāte doulati va 3000 khabarnegār az gushe va kenāre donyā sherkat khāhand kard.
Az hamaknun shahre Lāhe barnāmeye gostardeyi rā barāye anjāme doroste in neshast tadārok dide ast.

In sewomin neshast az “Ejlāse Amniyate Hasteyi” ast. Neshaste nokhoste in ejlās dar Āvril 2010 dar Washington anjām gereft va do sāl pas az ān dar 26 Mārs 2012, Seoul, pāytakhte Koreye Jonubi, mizbāne neshaste dowome in ejlās bud.

Vali cherā neshaste āyandeye in ejlās rā bāyad barāye Irān meohem be shomār āvard?

Barāye yāftane pāsokh bāyad kami be ruydādhāye pirāmune in neshast tavajjoh kard.

Yek ruz pish az in neshast, dar 24 Novāmbr 2013, Irān va keshvarhāye 5+1 saranjām dar Ĵenev be tavāfoq residand. Bar pāyeye in tavāvoq, Irān bakhshhāyi az barnāmeye hasteyiye khod rā (movaqqatan) motavaqqef khāhad kard va dar barābare ān, keshvarhāye Gharbi pazirofteand ke az bāykothāye eqtesādiye be kār gerefte shode dar mourede Irān bekāhand.

William Hague vazire Omure Khārejeye Engelestān, Guido Westerwelle vazire Omure Khārejeye Ālmān, Catherine Ashton namāyandeye āliye Ettehādiyeye Urupā dar siāsate khāreji va omure amniyati, Javād Zarif vazire Omure Khārejeye Jomhuriye Eslāmi, Wang Yi vazire Omure Khārejeye Chin, John Kerry vazire Omure Khārejeye Āmrikā, Sergey Lavrov vazire Omure Khārejeye Rusiye, Laurent Fabius vazire Omure Khārejeye Farānse
©U.S. Department of State

Albatte in yek tavāfoqe movaqqati ast va barāye shesh māh dar nazar gerefte shode ast. Gharb bar in bāvar ast ke in shesh māh zamāne kāfi ast tāIrān neshān dahad ke dar barnāmeye hasteyiye khod, ahdāfe nezāmi rā donbāl namikonad. Dar in rāstā, bāzdide nāzerāne Āĵānse Jahāniye Enerĵiye Atomi dar nazar gerefte shode ast. Dar zemn in tavāfoq be roushani yādāvar shode ast ke agar Irān be taahodāte khod amal nakonad, Gharb bāykothā rā sakhttar khāhad kard.

Gofte mishavad ke keshvarhāye Gharbi mikushand Irān rā vādār konand, protokole elhāqiye manee gostareshe selāhhāye hasteyi rā “dāvtalabāne” bepazirad.

Aknun negāhi be liste ahdāfe Ejlāse Amniyate Hasteyi dar Lāhe biandāzid.

Hamān gune ke mibinid dar bālāye in list, sokhan az amniyat va kāheshe Urāniume ghani shode va Plutonium be miān miāyad. Hamān mouredi ke Gharb dar goftoguhāyash bā Jomhuriye Eslāmi, bārhā bar ruy ān pāfeshāri karde ast.

Dar liste keshvar va sāzmānhāye sherkat konande dar in neshast ham, hamān gune ke mibinid, nāmi az Irān dide namishavad.

Mark Rutte, nokhostvazire Holand dar toujihe in moured miguyad ke talāsh bar in bude ast ke keshvarhāe hamandish rā gerde ham biāvarand tā betavānand be sorat be natije beresand va be onvāne nemune agar keshvarhāyi mānande Irān va Koreye Shemāli rā daavat mikardand, dar ravande goftoguhā va natijegiriye nahāyi taakhir be amal miāmad.

Dar injā Frans Timmermans, vazire Omure Khārejeye Holand, biderang sokhanāne u rā donbāl gerefte va miafzāyad: vali natāyeje be dast āmade az in neshast mitavānand “taasire besyār mosbati” niz bar Irān dāshte bāshand. (giumehā az ruznāmeye Holandiye Volkskrant ast.)

Frans Timmermans, vazire Omure Khārejeye Holand
dar didār bā Yukiya Amano, modirekolle Āĵānse
Jahāniye Enerĵiye Atomi
Fartur: nss2014.com
Dar jāye digari az tārnamāye Ejlāse Amniyete Hasteyi dide mishavad ke Timmermans dar didār bā Yukiya Amano, modirekolle Āĵānse Jahāniye Enerĵiye Atomi dar 18 Āvril 2013, dar mourede tahawolāte jāri dar barnāmeye hasteyiye Irān va Koreye Shemāli ezhāre negarāni karde va bar in bāvar ast ke har do keshvar barkhalāfe taahodāte beynalmelaliye khod amal mikonand.

Albatte in sokhanān marbut be chand māh pish az tavāfoqe akhire Irān va keshvarhāye 5+1 ast. Bā in vojud gozāshtane in akhbār dar kenāre yekdigar, in ide rā taqviyat mikonad ke Gharb dar mourede Irān hamān rāhi rā dar pish gerefte ast ke dar mourede Erāq va Libi bargozide bud. Gharb dārad hamān senārioyi rā gām be gām be pish mibarad ke dar mourede in do keshvar niz be pish borde bud.

Hanuz chahār māh be bargozāriye in neshast be jā mānde ast va dar in chahār māh taghyirāte besyāri mitavānand rokh dahand vali az hmin aknun mitavān pishbini kard ke in neshast be abzāri barāye feshāre harche bishtar bar Irān tabdil khāhad shod.

Az suye digar, raftāre Gharb nesbat be Irān neshāngare in vāqeiyat ast ke Jomhuriye Eslāmi be sakhti dar gel gir karde ast va rāhe pas o pish nadārad. Nākhorsandiye ruzafzune mellat az nābesāmānihāye keshvar niz bar feshāre khāreji afzude shode ast va kār rā barāye ākhundhā doshvārtar nemude ast.

Aknun ke hayajāne nāshi az tavāfoqe hasteyi va entezārāte ijād shode dar mellat andak andak foru mineshinad, har che bishtar āshkār mishavad ke ākhundhāye biliāqat keshvaremān rā dar che vaziyate bad va khatarnāki qarār dādeand.

Bāziye Gharb dar mantaqe

Hamān gune ke bārhā niz gofte shode ast, Gharb dar peyvand bā Irān va mantaqeye Khāvare Miāne khub midānad che mikonad va be donbāle che chizi ast. Aslan az hamān si o panj sāle pish ham khub midānest! Be hamin dalil ham bud ke ārāyeshe mantaqe rā be ham zad va barāye residan be ahdāfash, kasāni rā dar keshvarhāye mantaqe bar sare kār āvard ke betavānand ahdāf va khāstehāye ānhā rā dar chand daheye pishe ru barāvarde konand. Rāhandāziye enqelābe shume 57 va sarneguniye Shāhe mihanparast niz dar hamin rāstā va be hamin dalil bud.

Javād Zarif va hamrāhān dar didār bā Ashton
Āyā inhā niz mānande khodforukhtegāne si o panj
sāle pish rāh rā barāye enqelābe virāngare digari
dar Irān hamvār mikonand?
Taghyirāti ke Gharb bā ān mantaqeye Khāvare Miāne rā ziroru nemud, kuchaktarin behbudi dar zendegiye mardome mantaqe ijād nakard va tanhā be sude khode ānhā anjāmid. Nābesāmānihā va nabude āsāyesh va ārāmesh, dar Irān va Khāvare Miāne hamaknun bārhā badtar az si o panj sāle pish ast.

Gharb dar si o panj sāle pish taghyirāti rā dar mantaqe ijād nemud ke az hamān ruze nokhost, sude sarshāri rā barāyash be armaghān āvard. Barkhi hattā shekaste Bloke Sharq rā bedune taghyirāte Irān va mantaqe, besyār doshvār midānand.

Aknun dobāre Gharb be chonin noqteyi reside ast. Dobāre Gharb mikhāhad mantaqe rā taghyir dahad. Zamineye in kār rā niz az moddathā pish farāham karde ast. Enqelābhāye Tunes, Libi, Yaman, Suriye, … hame dar in rāstā budeand. Albatte hadafe nahāyiye ānhā Irān ast. Chun midānand taghyire vāqeyi dar mantaqe, tanhā bā taghir dar Irān, mitavānad rokh bedahad.

Dar āyande khāhim did ke barnāmeye atomiye Irān, beviĵe aknun ke Irān va Gharb be tavāfoq resideand va Irān motaahed be hamkāri shode ast, be bahāne va abzari barāye in taghyir tabdil khāhad shod.


Ahurāmazdā Irānzamin rā az dorugh, doshman va khoshksāli negāh dārad!

0 comments:

ارسال یک نظر