۱۳۹۴ آبان ۸, جمعه

پشت پرده سیل پناهندهگان به اروپا

قایق پناهندگان در حال غرق شدن
شتاب در سیل پناهندگان به اروپا
حرکت آوارگان جنگزده سوری به اروپا از سه ماه پیش به یکباره تغییر یافت و شکل تازه ای به خود گرفت. گرچه تا پیش از آن هم پناهندگان می کوشیدند از راههای گوناگون خود را به اروپا برسانند ولی این بار دنیا شاهد سیل پناهندگانی بود که خود را به آب و آتش می زدند و با پذیرفتن خطرات گوناگون از جمله غرق شدن در دریا تلاش می کردند که خود را به “سرزمین خوشبختی ها” برسانند.

به نظر می رسید که همه و بویژه اروپایی ها غافلگیر شده اند. دستکم این گونه وانمود می شد. از سوی دیگر، بازتاب سازمان داده شده اخبار مربوط به پناهندگان آواره در رسانه های خبری، کشورهای اروپایی را مستقیم و غیر مستقیم زیر فشار می گذاشت. آنها باید هر چه زودتر دست به کاری می زدند و تکلیف آوارگان جنگزده ای که کودکان بسیاری نیز در میان آنها دیده می شد، را روشن کنند.

ترکیه با روانه کردن سیل پناهندگان به اروپا قصد داشت از یک سو زمینه لازم را در افکار عمومی فراهم سازد و از سوی دیگر کشورهای اروپایی را زیر فشار بگذارد تا با طرح ایجاد منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه موافقت کنند.

رسانه های خبری و بویژه ایستگاههای تلویزیونی، حرکت پناهندگان را به گونه ای بازتاب می دادند که انگار میلیونها جنگزده سوری در دسته های بزرگ صد و هزار نفری راه افتاده اند و مرزها را یکی پس از دیگری پشت سر می گذارند و کسی هم جلودار آنها نیست.

انگیزه
اما آنچه که شگفت انگیز است و آدمی را به پرسش وا می دارد انگیزه و علت این افزایش ناگهانی در هجوم پناهندگان به سوی کشورهای اروپایی است. بویژه این که به هنگام اوج گرفتن سیل پناهندگان سوری، در خود سوریه تغییری ناگهانی چندانی رخ نداده بود که بتواند شتاب سیل پناهندگان به اروپا را توجیه کند. بنابراین انگیزه و علت را باید در جای دیگری جستجو نمود.

کاربرد ابزاری ترکیه از پناهندگان
واقعیت این است که پروژه روانه کردن سیل پناهندگان به اروپا، از مدتها پیش توسط ترکیه کلید زده شده و حتی زمانبندی آن را نیز از پیش تعیین و برنامه ریزی کرده بودند. در واقع ترکیه مدتهاست که در بازی سیاسی-نظامی منطقه، با کارت پناهندگان جنگزده سوری بازی می کند و با استفاده ابزاری از آن، اهداف سیاسی و اقتصادی خود را در منطقه به پیش می برد. در آغاز جنگ داخلی سوریه که ترکیه در به راه انداختن آن نقش بزرگی را بازی کرد، عثمانی گراها قصد داشتند تا با گرد آوردن انبوه پناهندگان در نزدیکی مرز سوریه با ترکیه، آنجا را به لانه ای برای آموزش و سازماندهی مخالفان مسلح بر ضد حکومت سوریه تبدیل نمایند. ولی درگیری های خونین در این منطقه پناهندگان را وادار ساخت تا به هر وسیله ای خود را از مرز بگذرانند و وارد ترکیه شوند.

ترکیه و اروپا
ترکیه نیز که از پیش برای چنین شرایطی آماده شده بود، وجود پناهندگان را دستاویز قرار داده و توانست خواسته های خود را بویژه بر کشورهای اروپایی تحمیل کند و از سازمانهای مربوطه هزینه اداره کمپ های پناهندگی را دریافت نماید. ضمن این که وجود این کمپ ها این امکان را به ترکیه می داد تا از میان پناهندگان نیروهای تازه ای را آماده کند و آنها را آموزش دهد و به درون سوریه بفرستد تا هر چه بیشتر بر آتش جنگ خانمانسوز و ویرانگر بدمند و منافع سیاسی و اقتصادی ترکیه را در منطقه هر چه بیشتر تضمین کنند.

منطقه پرواز ممنوع
یکی از مهمترین خواسته های ترکیه از همان آغاز شورش های تروریستی در سوریه این بوده است که یک منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه ایجاد شود تا با استفاده از تجربه عراق بتواند سیاست های خود را در قالب آن پیاده نماید. بارها بر روی این خواسته خود نیز پافشاری کرده است ولی تا کنون موفق نشده است آمریکا و کشورهای اروپایی را با خود همراه و همرای نماید.

ترکیه با روانه کردن سیل پناهندگان به اروپا قصد داشت از یک سو زمینه لازم را در افکار عمومی فراهم سازد و از سوی دیگر کشورهای اروپایی را زیر فشار بگذارد تا با طرح ایجاد منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه موافقت کنند. بویژه این که جناح هایی در اروپا و آمریکا خود را هر چه بیشتر به این طرح متمایل نشان می دادند. پیشروی های مخالفان در غرب سوریه نیز پذیرش این کار را آسانتر می نمود.

کلید خوردن پروژه
برای براه انداختن این برنامه، کسانی را که از پیش آماده کرده بودند به کمپ های پناهندگی فرستادند. گفته می شود که ماموران امنیتی ترکیه در لباس شخصی به کمپ ها می رفتند و ساکنان را به رفتن به اروپا تشویق می کردند. آنها با داستانسرایی های خود فضایی را درست کرده بودند که پناهندگان می پنداشتند فرصتی استثنایی پیش آمده است که باید آن را غنیمت بشمارند و خود را به اروپا برسانند. ماموران ترک حتی در پوشش قاچاقچی نیز به روانه کردن پناهندگان به سمت غرب و فرستادن آنها به سوی آبهای یونان می پرداختند. البته اروپایی ها هم می دانستند چه خبر است و حتی برخی از کشورهای اروپایی نیز غیر مستقیم در این راه کمک می کردند. گفته می شد که کنسول فرانسه در بودروم به پناهندگانی که قصد رفتن به غرب داشته اند قایق می فروخته است!

پیشرفت طرح
کار داشت خوب به پیش می رفت. روز به روز پناهندگان بیشتری در سواحل یونان پیاده می شدند، در سوریه، پسروی ارتش روز به روز گسترده تر می شد و تروریست ها روز به روز بیشتر خود را به مناطق شیعه نشین غرب سوریه نزدیک می کردند. حتی برخی از رسانه های تازی و غربی دست به تبلیغات روانی زده و سخن از دگرگونی تدریجی دیدگاه ایران نسبت به حکومت اسد به میان می آوردند. همه چیز داشت به همان سمت و سویی می رفت که اردوغان و شرکا برنامه ریزی کرده بودند...

روسیه
تا این که روسیه در شب سی ام سپتامبر ۲۰۱۵ به درخواست دولت سوریه پاسخ مثبت داد و بمباران هوایی گروههای تروریست را در این کشور آغاز نمود. با این کار همه طرح های ترکیه و همپالکی هایش از جمله عربستان و قطر نقش بر آب شدند. پوتین با این کار نشان داد که در اهداف و دیدگاهش نسبت به سوریه جدی است و حتی آماده است برای حفظ منافع ملی خود دست به اقدامات نظامی بزند. شرایط تازه را غیر از پایان خواب خوش اردوغان در مورد ایجاد منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه، به چیز دیگری نمی توان تعبیر کرد.

اردوغان و بهره برداری انتخاباتی
اردوغان که با شرایط تازه ای روبرو شده بود می دانست که نمی تواند با روسیه سر جنگ پیدا کند. اما این بدین معنی نبود که او نتواند راهی دیگر برای بهره برداری از مسله پناهندگان پیدا نماید. بلکه برعکس، او با فشار بر اروپا، نه تنها آنها را مجبور کرد تا میلیاردهای بیشتری به منظور اداره کمپ های پناهندگان بپردازند، بلکه مرکل را نیز به ترکیه کشاند تا به اردوغان قول دهد روند گفتگوهای مربوط به عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را از سر بگیرند. البته هم مرکل و هم اردوغان می دانند که این قول و قرارها باد هواست. ولی با این وجود این کار می تواند به عنوان امتیازی برای اردوغان بشمار آید و او را در انتخابات پیش رو یاری کند. اردوغان می تواند دستکم این باد هوا را به بخشی از ملت ترکیه بفروشد و رای آنها را بخرد.

البته ساده انگاری است که بپنداریم اروپا بی گدار به آب زده است. در واقع آنها به خوبی می دانند چه می کنند. مدتهاست هم که خوب می دانند. آینده نشان خواهد داد که چگونه ترکیه با دست خود، گور خود را کنده است. در این مورد در فرصت دیگری نوشته خواهد شد.

نتیجه گیری
- جریان سیل پناهندگان سوری (و غیر سوری) به اروپا، توسط ترکیه برنامه ریزی شده است و هدف اصلی آن زمینه سازی برای طرح ایجاد منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه بود که با اقدام نظامی روسیه دستکم در کوتاه مدت نقش بر آب شده است.
- ترکیه برای رسیدن به اهداف سیاسی-اقتصادی خود حاضر است که کشورهای منطقه را به ویرانی بکشاند و ملتهای آنها را به سیاهروزی و آوارگی بیاندازد و حتی پس از آن هم از این آوارگان دربدر استفاده ابزاری نماید.
- سیاستهای ترکیه نسبت به سوریه هشداری مستقیم به کشور و ملت ایران است. خوبی که ترکیه و هم پیمانانش برای ایران دیده اند بارها بدتر از خوابی است که بری سوریه و لیبی دیدند.
بهوش باشیم!

اهورامزدا ایرانزمین را از دروغ، دشمن و خشکسالی نگاه دارد!

__________________
____________________________________________________

Poshte pardeye
seyle panāhandegān be Urupā

Qāyeqe panāhandegān dar hāle gharq shodan
Shetāb dar seyle panāhandegān be Urupā
Harakate āvāregāne jangzadeye Suri be Urupā az se māhe pish be yekbāre taghyir kard va shekle tāzeyi be khod gereft.

Garche tā pish az ān ham panāhandegān mikushidand az rāhhāye gunāgun khod rā be Urupā beresānand vali in bār donyā shāhade seyle panāhandegāni bud ke khod rā be āb o ātash mizadand va bā paziroftane khatarāte gunāgun az jomle gharq shodan dar daryā talāsh mikardand ke khod rā be “sarzamine khoshbakhtihā” beresānand.

Be nazar miresid ke hame va beviĵe Urupāyihā ghāfelgir shodeand. Dastekam in gune vānemud mishod. Az suye digar bāztābe sāzmān dāde shodeye akhbāre marbut be panāhandegāne āvāre dar resānehāye khabari, keshvarhāye Urupāyi rā mostaqim va gheyre mostaqim zire feshār migozāsht. Ānhā bāyad har che zudtar dast be kāri mizadand va taklife āvāregāne janzadeyi ke kudakāne besyāri niz dar miāne ānhā dide mishod, rā roushan konand.

Torkiye bā ravāne kardane seyle panāhandegān be Urupā qasd dāsht az yek su zamineye lāzem rā dar afkāre omumi farāham sāzad va az suye digar keshvarhāye Urupāyi rā zire feshār begozārad tā bā tarhe ijāde mantaqeye parvāz mamnu dar shemāle Suriye movāfeqat konand.

Resānehāye khabari va beviĵe istgāhhāye televizioni harakate panāhandegān rā be guneyi bāztāb midādand ke engār millionhā jangzadeye Suri dar dastehāye bozorge sad va hezār nafari rāh oftādeand va marzhā rā yeki pas az digari poshte sar migozārand va kasi ham jeloudāre ānhā nist.

Ahurāmazdā Irānzamin rā az dorugh, doshman va khoshksāli negāh dārad!

______________________________

0 comments:

ارسال یک نظر